Thursday, February 15, 2007

SIBIU 2007 - CAPITALA EUROPEANA A CULTURII

Principalele atractii turistice


Piata Mare a fost prima data mentionata in 1411 ca piata de cereale. Incepand din sec. 16 piata a devenit centrul vechii cetati. Executiile publice si adunarile publice aveau loc aici. Timp de sute de ani a fost denumita Grosser Ring, sau Grosser Platz, intre razboaie s-a numit Piata Regele Ferdinand, comunistii au denumit-o Piata Republicii, iar din 1990 s-a revenit la denumirea originala. Piata are o lungime maxima de 142 m, iar in latime 93 m, fiind una dintre cele mai mari din Transilvania. Latura de sud a pietii este declarata monument arhitectural.
Piata Mica, Prin cladirile medievale pastrate in forma originala si prin numeroasele obiective de interes turistic care se gasesc aici, Piata Mica reprezinta un important punct turistic pentru orice vizitator. In evul mediu in aceasta piata (cunoascuta in documente si sub numele de 'circulus parvus') existau casele de locuit si atelierele mestesugarilor sibieni.Aici se gasesc cateva din cele mai importante atractii ale orasului, poarta de urcare in Turnul Sfatului, Podul Minciunilor, Muzeul Franz Binder, Muzeul Emil Sigerus, Muzeul Farmaciei, Casa Luxemburg, numeroase terase si cafenele.

Piata Huet se desfasoara in jurul Catedralei Evanghelice care domina locul. Pe acest loc a existat prima incinta de fortificatii a orasuluiPe locul actualului Liceu Brukenthal exista o scoala inca din sec. XIV. Actuala constructie dateaza din 1786.

Orasul de Jos Strada 9 Mai, cea mai veche strada a orasului, a purtat mult timp denumirea de strada Elisabeta. Intersectia strazii 9 Mai cu strada Ocnei, este considerat centrul Orasului de jos. Locul se numeste Piata Dragoner. Pana in 1976 era amplasat in mijloc, sub forma de insula caldirea care adapostea sediul dragonilor austrieci.Pe strada Azilului se ajunge la Biserica Azilului si la Azilul de batrani, mentionat prima data documentar in 1292 cand biserica ordinului cruciatilor Sf. Spirit organiza aici pentru bolnavi si saraci primul spital din Sibiu. Strada Turnului a fost in Evul Mediu una dintre cele mai importante strazi ale orasului. Intersectia cu strada Faurului a fost odinioara cunoscuta sub numele de Piata Coroana.



Get your own Slide Show!